Westbrook își continuă călătoria în lumea lui

Florin Manea Meciul zilei , ,

Pentru categoria Meciul zilei de azi am ales partida din Conferința de Vest dintre Oklahoma City Thunder și New Orleans Pelicans, 118-110, una specială datorită performanțelor extraordinare înregistrate de superstarul gazdelor, Russell Westbrook.

A fost un meci din categoria David și Goliat, în care Westbrook s-a luptat aproape de unul singur cu perechea uriașilor DeMarcus Cousins-Anthony Davis.

Scorul a fost foarte strâns până aproape de final, când number zero a luat meciul pe cont propriu realizând la final al 29-lea triple double al sezonului cu 41 puncte, 11 recuperări și 11 pase decisive și al 7-lea din carieră cu cel puțin 40 de puncte reușite.

Superstarul celor din Oklahoma a reușit un sfert 4 de excepție, în care a marcat 21 de puncte, recordul carierei din dreptul punctelor marcate în ultimul sfert. Tot la capitolul punctelor marcate în sfertul 4, conform statisticilor, Westbrook este cel mai eficient jucător în condiții clutch-time, performanță confirmată și în partida de aseară.

În actualul sezon au fost 5 partide, în care ultimele 15 puncte sau mai mult au fost marcate de un singur jucător. În 3 dintre ele Westbrook a fost actorul principal.

Aseară, ultime 16 puncte ale gazdelor au fost în totalitate realizate de Westbrook în a doua jumătate a sfertului 4. Mai mult, în acest interval, number zero a finalizat 7 posesii fără a pasa mingea iar în primele 42 de minute a realizat aceeași performanță în alte 14 situații.

De partea cealaltă, cei din New Orleans au făcut un meci destul de bun, dacă analizăm evoluția scorului destul de strâns până spre final, sau cifrele cumulate de perechea Boogie-Brow care a totalizat 69 de puncte, 17 recuperări și 7 pase decisive.

În schimb, Jrue Holiday a făcut aseară o nouă partidă slabă realizând doar 6 puncte și 8 pase decisive în 33 de minute aflat în continuare în căutarea soluțiilor eficiente pentru serviciul celor 2 oameni mari din atacul pelicanilor.

Concluzii:

Oklahoma City Thunder continuă să fie o echipă dependentă de jocul și eficiența fenomenalului Russell Westbrook. În meciurile din acest sezon în care acesta a realizat triple double, Thunder a înregistrat 23-6 spre deosebire de recordul negativ 11-19 al echipei, atunci când superstarul din Oklahoma nu a realizat o astfel de performanță.

New Orleans Pelicans merge din rău în mai rău după înregimentarea lui Boogie, înregistrând al 3-lea eșec consecutiv din tot atâtea partide jucate în acest interval de timp. Al 4-lea eșec din acest sezon cu cei din Oklahoma din tot atâtea întâlniri directe, a însemnat un nou pas greșit în lupta pentru locul 8 în Conferința de Vest.

Statistică: espn.com Foto: nba.com

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
150
wpDiscuz