Warriors îi așteaptă pe Cavaliers în finală

Florin Manea Meciul zilei , ,

Golden State Warriors au închis finala Conferinței de Vest cu San Antonio Spurs în minimum de jocuri, măturând o echipă Spurs vlăguită fizic și mental, cea din urmă epuizare fiind cauzată în mare măsură de absența celor doi jucători de importanță vitală pentru texani: Tony Parker și Kawhi Leonard - ambii accidentați.

Victoria 129-115 din meciul 4 al finalei Conferinței de Vest, una extrem de predictibilă, avea să fie ultima din seria istorică a NBA-ului de 12-0, înregistrată de o echipă în play-off.

De șansele minime ale celor din San Antonio în meciul de azi-noapte a fost conștient însuși antrenorul texanilor, Gregg Popovich, recunoscut și admirat de-a lungul întregii cariere pentru spiritul său combativ și perseverența cu care își dorește să câștige fiecare meci.

Astfel, Pop a dat o șansă tinerilor săi jucători și l-a introdus încă din primele minute pe fundașul debutant Bryn Forbes care, până la ora meciului, avea o medie de 2.6 puncte marcate în 7.9 minute jucate, fiind folosit numai în 36 de meciuri ale sezonului regulat.

Din 5-ul de start al gazdelor a făcut parte și veteranul Manu Ginobili pentru care meciul de aseară s-ar părea că a fost ultimul în tricoul lui San Antonio Spurs, singura echipă la care legendarul argentinian a jucat 15 sezoane și alături de care a obținut 5 titluri NBA.

Cu cele 36 de puncte marcate în 34 de minute, Stephen Curry, deținătorul primelor 3 poziții în topul marcatorilor de 3 puncte într-un sezon regulat, l-a depășit aseară pe Kobe Bryant în clasamentul all-time al reușitelor de la distanță în postseason, trecând pe locul 5.

Într-o notă fundamental diferită de prestația lui Curry, Klay Thompson, unul dintre jucătorii cheie ai trupei din Oakland, a terminat partida cu  numai 7 puncte realizate în urma aruncărilor din acțiune, capitol la care a înregistrat 32.7 %, cu numai 3 reușite din 13 încercări.

Contraperformanța sa este cu atât mai paradoxală cu cât ea s-a produs într-o partidă destul de lejeră și în care majoritatea aruncărilor lui Splash Thompson au fost ușoare sau deschise.

Din fericire, prestația mai puțin reușită a shooting-guardului celor de la Warriors a fost cam singura disfuncție a unui angrenaj excepțional, așa cum este în prezent jocul celor de la Golden State Warriors, care vor juca a 3-a finală NBA consecutivă, nou record al francizei californiene.

În finală îi vor aștepta pe ceva mai obosiții campioni din Cleveland, care mai au, cel mai probabil, 2 meciuri de jucat cu cei din Boston, după surprinzătoarea victorie a verzilor în meciul 3 din Quicken Loans Arena.

Foto: USA Today Sports

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
150