Viitorul GSW văzut prin lentilele Splash Brothers

Florin Manea Meciul zilei , ,

La categoria Meciul zilei am ales partida din United Center dintre Chicago Bulls și campioana Vestului, Golden State Warriors, câștigată de gazdele de aseară cu scorul de 94-87.

Așa cum bine am intuit, (nu că ar fi fost foarte greu), pentru Warriors a început perioada dificilă după pierderea lui Kevin Durant din cauza accidentării din urmă cu 2 zile. În plus, nefericitul accident s-a produs chiar în debutul partidei din deplasare cu Washington Wizards, primul meci din seria de 4 ale dificilului road trip în Est.

Jocul celor din Chicago, cu excepția realizărilor lui Jimmy Butler din finalul partidei, nu a fost atât de strălucitor, pe cât a fost de ineficient cuplul splash brothers. Aseară, la fel ca în partida precedentă cu Wizards, frățiorii s-au chinuit să realizeze ceea ce știu ei cel mai bine: aruncările cu sânge rece de la mare distanță.

Primele 3 puncte din afara semicercului au fost reușite de californieni abia după 9 minute de joc, total necaracteristic debuturilor explozive de la distanță din majoritatea partidelor celor de la Warriors.

Stephen Curry a băgat doar de două ori mingea în coș de la distanță din 11 încercări, o contraperformanță cumva în trendul ineficienței din ultima perioadă a superstarului din Oakland, care în ultimele 3 partide a înregistrat un procentaj mizerabil de doar 12 % (4-31).

Cam aceleași cifre au definit și jocul celuilalt membru al binomului splash brothers, Klay Thompson. Parcă înțeleși frățește, Thompson a încercat din afara semicercului tot de 11 ori și a reușit doar o singură aruncare.

Actuala situație este atipică pentru jocul celor de la Warriors, care, de regulă, era compensat de forma bună a cel puțin unuia dintre cei doi shoot-eri. Criza campionilor NBA din urmă cu doi ani este cu atât mai paradoxală cu cât anul trecut, tot fără Durant și cu aceeași rotație de bază, Warriors realizau cel mai bun record al victoriilor din istoria NBA, 73.

Victoria celor de la Bulls a pus capăt seriei de 146 de meciuri în sezonul regulat al celor din Oakland fără două înfrângeri consecutive, record ce datează din aprilie 2015. Cele doar 87 de puncte produse de ofensiva total ineficientă a liderilor din Vest, au fost și cele mai puține din acest sezon, realizate de liderul la zi al ligii la capitolul ofensiv.

Dacă Steve Kerr nu va găsi rapid soluții în jocul echipei sale pentru a contrabalansa ineficiența de la distanță a lui Curry și Thompson, sau, mai specific, să ajusteze jocul fără această ploaie a aruncărilor de la distanță, cu siguranță criza în care Warriors pare că au intrat, se va adânci și mai mult.

Foto: Bleacher Report

Leave a Reply

2 Comments on "Viitorul GSW văzut prin lentilele Splash Brothers"

Notify of
avatar
150
Sort by:   newest | oldest | most voted
Daniel Ionel Costina
Guest
Daniel Ionel Costina

Oare la aceste aruncari cat e talent si cat e indemanare?

wpDiscuz