Vestul își consolidează dominația asupra Estului

Florin Manea Analize , ,

Săptămâna recent încheiată a consemnat o nouă dominare a Vestului în meciurile directe cu cei din Est. Drept dovadă, în clasamentul power ranking al echipelor din NBA, întocmit după meciurile de săptămâna trecută, primele poziții sun ocupate în ordine de Golden State Warriors, San Antonio Spurs și Houston Rockets, toate trei din Vest.

Campioana Cleveland Cavaliers, prima echipă din Est, apare în clasament abia pe poziția a 4-a, urmată de Boston Celtics și Washington Wizards.

Cele mai slabe în acest sezon continuă să fie Los Angeles Lakers și Brooklyn Nets, echipele de pe ultimele două poziții.

Cea mai mare creștere au înregistrat-o Minnesota Timberwolves și Phoenix Suns, ambele cu +3, în timp ce Sacramento Kings a avut cea mai abruptă cădere în clasament cu -7.

Tot săptămâna trecută au fost consemnate câteva date interesante:

1. Rezultatele tuturor partidelor jucate nu au produs schimbări în ierarhiile playoff-ului din cele două conferințe.

2. Phoenix Suns a fost echipa eroină. Elanul și prospețimea tinerilor jucători din Arizona, a produs primele 3 victorii consecutive după aproape un an și jumătate, din noiembrie 2015. Ultimele două victorii din seria de 3-1 au fost obținute într-o manieră entuziasmantă cu Thunder și Celtics. Cu ultimii, finalul a fost de poveste cu un buzzer beater la scorul egal la 106 după un turnover de începător al lui Isiah Thomas.

3. Sacramento Kings și Los Angeles Lakers au fost echipele Zero. Ambele au fost singurele dintre cele 30 care nu au obținut nicio victorie (0-3).

4. Vestul a terminat săptămâna pe plus în confruntările directe cu Estul, 12-10, un avantaj care-i consolidează supremația din actualul sezon, 202-167.

În această săptămână, este interesant de urmărit evoluția celor de la San Antonio Spurs, echipa cu cea mai bună apărare din ligă, care deja au jucat cu Rockets (victorie 112-110) și vor juca cu Warriors, cele mai ofensive echipe din NBA.

Foto: Wally Skalij/Los Angeles Times

Sursa: nba.com

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
150
wpDiscuz