Stephen Curry în căutarea lui Baby-Faced Assassin

Florin Manea Analize , ,

După ce Kevin Durant a semnat cu Warriors, Stephen Curry a făcut un pas înapoi în jocul lui obișnuit. Mișcarea a avut însă un scop clar, și anume acela de a-și ajuta noul coechipier să se acomodeze mai ușor. Noua ajustare din jocul celebrului fundaș a stat la baza formării unei echipe extrem de dominante, căreia puțini adversari i-au ținut piept, mare parte din actualul sezon.

Pierderea lui Durant de la sfârșitul lunii februarie a fost văzută de mulți ca o bună oportunitate pentru Curry de a-și relua rolul de lider și de a-și etala jocul lui de superstar, cu care a câștigat titlul de MVP în precedentele 2 sezoane. Nu a fost nici pe departe așa.

Cifrele lui Curry din acest sezon nu sunt chiar atât de grozave comparativ cu sezonul anterior. Chiar și așa, puțini le-au dat importanță, atâta timp cât jocul echipei a mers metronomic. Acum, când este incertă prezența lui Durant la 100 % din potențialul fizic în playoff, este imperativ pentru Curry să-și regăsească forma de MVP a sezonului trecut.

Până la accidentarea lui KD, Baby-Faced Assassin avea o medie de 25.4 puncte, 6.6 pase decisive, 5.8 recuperări și 1.6 intercepții. După, procentajele lui au scăzut dramatic. Cele doar 41.2 procente la aruncările din acțiune și mai mult decât modestele 28.6 procente la aruncările de 3 (din doar 11.2 încercări), statuează o eclipsă reală de formă.

Ceea ce a impresionat la Curry sezonul trecut nu a fost valoarea cifrelor în sine, cât eficiența generală a jocului prestat. Până acum în acest sezon, Curry a fost pur și simplu departe de nivelul de eficiență din sezonul trecut. Atitudinea pozitivă este singura caracteristică din jocul MVP-ului de anul trecut care se menține, spre meritul lui, și în acest sezon.

Va fi suficient doar tonusul optimist al băiatului de aur pentru redresarea corabiei războinicilor? Până acum se pare că nu. Soluțiile lui Steve Kerr însă, ar trebui să ajute mai mult în actuala criză,  acum când San Antonio Spurs le suflă în ceafă și le amenință prima poziție în Vest, chiar dacă nu mai reprezintă, se pare, un obiectiv pentru californieni.

Warriors au, fără îndoială, suficiente rezerve de potențial și talent pentru a depăși actuala criză de formă. În ceea ce privește speranțele lor pentru titlul de anul acesta, ele pot fi legitime doar dacă Durant va fi recuperat total pentru playoff iar eficiența din jocul lui Curry se va apropia de cea din sezonul trecut.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
150
wpDiscuz