Social Media is the Devil

Florin Manea Analize ,

Am fost destul de rezervat în a face aprecieri despre marile câștigătoare sau perdante în urma recentei perioadei de trade din ligă. Și așa mi-am propus să rămân în continuare, însă cu o singură excepție.

S-a scris și vorbit foarte mult pe seama schimbului dintre Sacramento Kings și New Orleans Pelicans în urma căruia superstarul DeMarcus Cousins mergea alături de extrema israeliană Omri Casspi în New Orleans în schimbul unui pachet de deșeuri cum a fost numit de o parte a presei de peste ocean grupul de 3 jucători care aveau să ajungă în Sacramento.

Nu vreau să fac nicio apreciere despre calitatea valorică a schimbului. Sunt foarte mulți care au făcut-o anterior. Răspunsul la o întrebare este esențial pentru o altfel de analiză a trade-ului: va fi o chimie pozitivă în interiorul binomului Boogie-Brow și al echipei din New Orleans în general?

Mutarea este clar o consecință a ambiției board-ului pentru a prinde ultimul loc de play-off. Numai că pașii necesari până la atingerea obiectivului celor din New Orleans vor fi făcuți în condiții ceva mai deosebite, sub presiunea timpului deja puțin rămas până la finalul sezonului regulat.

Chiar dacă înfrângerea zdrobitoare la 30 de puncte cu Houston, din prima partidă după înregimentarea lui Cousins în New Orleans, nu a produs critici vehemente, cu siguranță că eventualele înfrângeri vor genera în jurul francizei suficientă tensiune pentru a pune presiune pe jocul echipei în general, dar mai ales jocul lui DeMarcus Cousins, de la care este clar că sunt așteptări uriașe.

Acestă presiune ar fi total contraproductivă în combinație cu personalitatea destul de dificilă, ca să nu zic hiper-efervescentă a lui Boogie, de care cei din Sacramento s-au plâns în câteva rânduri.

Dincolo de aluatul său special, Cousins mai este cunoscut și pentru relațiile dificile pe care le-a avut cu presa de-a lungul timpului. În decembrie anul trecut, acesta a afirmat că nu folosește niciunul dintre instrumentele social media. Declarația de la vremea respectivă a fost citată de site-ul ligii profesioniste nord-americane de baschet, nba.com.

Social media este răul! – a fost afirmașia lui Cousins de anul trecut, urmată de o opinie la fel de tranșantă: Dumnezeule, este răul absolut, este cea mai mare prostie!.

Declarațiile au fost cu atât mai șocante și iraționale pentru capitalul său de imagine, cu cât acestea au fost publice în fața presei care, la fel ca cele câteva miliarde de utilizatori, folosește zilnic enormul potențial al platformelor social media.

Dacă opinia celui de-al 4-lea marcator din NBA a fost una oportună sau nu, vă las pe voi să judecați.

Nu aș vrea să fiu înțeles greșit de milioanele de fani ale jucătorului. Mi-e drag DeMarcus Cousins și chiar îl respect pentru potențialul său sportiv enorm. Rezervele mele însă apar în ceea ce privește un alt tip de potențial și anume, cel al inteligenței, caracterului sau personalității, de care New Orleans Pelicans are mare nevoie în perioada următoare în lupta sub presiunea timpului și a rezultatelor pentru ultimul tren spre playoff.

Foto: si.com

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
150
wpDiscuz