Politețea retroactivă sau un alt fel de bun găsit

Florin Manea Analize , ,

Uitându-mă în urmă la cele 13 capodopere de până acum lăsate aici timp de 10 zile, am realizat brusc, paralizat de o stare profundă de neliniște, lipsa desăvârșită a unui politicos prim articol de bun găsit, unul de tipul acelora pe care să le ții cu un pin în față și care să conțină mai multă substanță decât clasica pagină about.

După eternul principiul conform căruia niciodată nu-i prea târziu, iată că am reușit acum în al 12-lea ceas să adun câteva gânduri cu care am pornit la drum în construcția NBA Blog Time.

Timpul

Pentru început aș vrea să știți că nevinovatele mele analize de aici au fost și vor fi produsele a câtorva ore bune de muncă zilnică pentru documentarea celor mai importante surse și pe care le veți găsi citate cu regularitate la finalul materialelor publicate.

Așa cum știți, analiza baschetului în general și a celui din NBA cu precădere, este bazată covârșitor pe statistici. Pentru eventualele greșeli sau omisiuni legate de litere sau cifre vă cer clemență în schimbul oprobiului public. Un mesaj privat de atenționare cred că va fi mai mult decâ decent.

Când veți citi articolele de aici să vă gândiți că au fost scrise de un singur om, cu un job full-time și o familie pentru care trebuie să-și asume zilnic responsabilitățile specifice. Timpul alocat zilnic ambițiosului meu proiect de a menține viu acest blog este de cele mai multe ori fragmentat de multele întrebări (care vor răspuns urgent) ale micuțului meu băiețel. Alteori este limitat de alte constrângeri familiale, însă argumentele temporale nu vreau să servească drept o scuză pentru un eventual nivel mediocru al calității unor texte, despre care vă implor să-mi semnalați oportun.

Voi cititorii

Cu ceva experiență jurnalistică dar mai ales cu multă pasiune pentru NBA, voi încerca să vă aduc în prim-plan subiecte interesante pentru analiză și dezbateri. Îmi doresc ca acestea să fie parcurse de toate tipurile de cititori, de la cei mai tineri, care acum descoperă fascinantul univers al baschetului nord-american și până la foști sau actuali jucători profesioniști sau antrenori.

În același timp, mi-ar face plăcere să fiu citit și de o categorie foarte importantă pentru mine, cea a finilor cunoscători ai NBA, care mă vor ajuta să cresc în calitatea publicistică de la un articol la altul.

Nu în ultimul rând, sunt conștient de existența acelei categorii speciale a haterilor pentru care voi avea suficiente resurse de decență doar într-un registru al argumentelor și limbajului civilizat.

Un alt fel de scuze

Revenind pe pozițiile conciliante ale bunelor intenții de ambele părți ale NBA Blog Time (cititor-autor), sper că am fost suficient de coerent iar frazele mele, uneori prea lungi (ce să faci așa e stilul meu), au avut logică până la finalul lor.

Chiar dacă pentru unii va părea ciudat acest articol scris după 10 zile, logica lui pornește de la banala politețe, iar eu de regulă mă recomand mai degrabă timid decât atent la detaliile relevante atunci când întâlnesc oameni noi.

Leave a Reply

2 Comments on "Politețea retroactivă sau un alt fel de bun găsit"

Notify of
avatar
150
Sort by:   newest | oldest | most voted
Daniel
Guest
Daniel

Felicitări pentru blog. Ți-am citit toate articolele.

wpDiscuz