Poate fi Miami Heat legitimă pentru playoff?

Florin Manea Meciul zilei ,

Pentru categoria Meciul zilei am ales partida din American Airlines Arena dintre Miami Heat și Charlotte Hornets, câștigată de gazde cu 108-101. Motivul pentru alegerea făcută este forma excelentă pe care o traversează gazdele în această perioadă.

După revenirea lui Dion Waiters din 10 ianuarie, Miami a pierdut următoarele 2 partide cu care a finalizat negativ un road trip dificil, 1-5. Ce a urmat însă pentru cei de la Heat a fost o adevărată întoarcere din morți, cu 20 de victorii obținute în ultimele 24 de partide. Această serie fantastică îi recomandă în prezent ca cea mai hotărâtă și concentrată echipă dintre toate celelalte angrenate în lupta pentru ultimul loc de playoff din întreaga ligă.

Fiind în zi mare de șut, artileria grea a celor din Miami a bombardat coșul adversarilor cu 17 reușite de afară, iar diferența de 30 de puncte dintre cele două combatante la acest procedeu (51-21) a fost un avantaj decisiv în favoarea gazdelor de aseară.

Chiar și în aceste condiții,  partida a fost destul de echilibrată până spre final când și-a intrat în rol fenomenalul Dion Waiters. Fundașul celor de la Heat a înscris în ultimele 4:14 minute ale ultimului sfert, 3 din cele 4 aruncări de la distanță, 9 puncte uriașe care au făcut la final diferența.

Impresia pe care mi-au lăsat-o cei din Miami este că reușesc să obțină victoriile într-o manieră facilă, în condițiile în care îmi par că întrebuințează destul de economicos potențialul general al echipei.

În lupta pentru locul 8 în Est, Miami Heat, echipa aflată imediat sub linia care separă grâul de neghină, pare a avea o rezervă solidă de potențial, care poate fi decisivă în confruntările din finalul sezonului regulat.

Dacă vor continua și în următoarele 17 partide să se concentreze pe finalurile de partidă la fel cum au făcut-o în ultimele 9 victorii, toate obținute la minim 7 pucte diferență, cu siguranță că Dragic, Whiteside, Waiters și ceilalți bravi luptători din Miami se pot gândi destul de serios la complicata serie cu campionii din Cleveland.

Până atunci însă, mai trebuie ca și universul să acționeze împotriva karmei celor de la Pistons, Bulls sau Bucks.

Foto: wruf.com

Leave a Reply

2 Comments on "Poate fi Miami Heat legitimă pentru playoff?"

Notify of
avatar
150
Sort by:   newest | oldest | most voted
cipri
Guest
cipri

Ce zici daca urca chiar mai sus de locul 8 ? Sunt intr-o forma extraordinara ….

wpDiscuz