New Orleans Pelicans – o chestiune de timp

Florin Manea Meciul zilei , ,

În analiza pentru selecția celei mai interesante partide de azi-noapte din NBA mi-a atras atenția victoria categorică din deplasare, 129-99, a celor de la Houston Rockets împotriva colegilor din Divizia Sud-Vest, New Orleans Pelicans.

Alegerea mea se bazează pe diferența de scor a partidei, cea mai mare a serii, pe de o parte și posibilitatea analizei jocului celor două echipe care au mutat în perioada de trade recent încheiată, pe de altă parte.

Impresia generală a jocului a fost aceea că pelicanii, pe fondul unui joc ezitant în a 2-a repriză, s-au zbătut mult aseară să țină pasul cu ofensiva formidabilă a celor din Houston, care au marcat în fiecare sfert cel puțin 29 de puncte.

De la gazde, Jrue Holiday a făcut cel mai slab meci din acest sezon, realizând contraperformanța de a comite 7 turn over din totalul de 20 ale echipei. Point guard-ul a marcat doar 6 puncte, jocul acestuia fiind confuz din cauza situației inedite de a servi cu pase 2 oameni mari și nu unul singur, cum era obișnuit anterior să o facă.

Cu toate acestea, proaspătul cuplu al oamenilor mari de la Pelicans, Cousins-Davis (primul adus de la Sacramento în urma unui trade intens discutat), a reușit la final să pună pe tabelă 56 de puncte, mai bine de jumătate din punctele echipei din New Orleans.

Cei doi nu au făcut o partidă neapărat rea, cifrele lor fiind destul de bune. Cousins-Boogie, noul număr 0 de la Pelicans, a realizat 27 de puncte (11-19), 14 recuperări, 5 intercepții și 4 capace, în timp ce Davis-Brow a pus în dreptul său pe tabelă 29 de puncte (8-21), 9 recuperări și 2 capace.

De la oaspeți, Lou Williams, adus și el în urmă cu câteva zile de la Lakers, a făcut un meci excelent din postura de rezervă, beneficiind de aportul de generozitate din jocul colectiv al texanilor. Introdus în meci pe finalul primului sfert, Williams a marcat 27 de puncte (9-16) în cele 25 de minute jucate, dintre care 21 au fost realizate de la distanță.

În timp ce pelicanii au greșit neforțat în 20 de situații, în alte 20 au fost bombardați de la distanță de cei din Houston, echipa cu cel mai bun procentaj din ligă la aruncările de 3 și deținătoarea recordului la acest procedeu, cu 24 de reușite în meciul anterior cu cei din New Orleans.

Pe același parchet pe care Anthony Davis făcea istorie în meciul All Star de duminică marcând 51 de puncte, superstarul din New Orleans a fost martor la umilința din Smoothie King Center în fața rachetelor cu combustie supersonică, la finalul unui meci între o echipă Pelicans cu o identitate în formare și una Rockets cu o identitate puternică.

Foto: espn.com

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
150
wpDiscuz