Los Angeles Lakers – alfa și omega seriei negre din Houston

Florin Manea Meciul zilei , ,

Două reprize de prelungiri, o ploaie de coșuri, accidentări, apărări varză, atacuri excepționale și mult suspans în 148-142, ultima partidă din 2017 a celor de la Houston Rockets și Los Angeles Lakers.

La startul partidei din Toyota Center, gazdele au fost private pentru a 9 oară consecutiv de serviciile extremei Luc Mbah a Moute, în timp ce zestrea accidentărilor din tabăra californienilor, fără  Lonzo Ball, Kentavious Caldwell-Pope și Brook Lopez, a fost ceva mai consistentă.

Rockets veneau după o serie negativă de 5 înfrângeri consecutive începută în urmă cu 10 zile, chiar în propria arenă, cu cine alții decât adversarii lor din seara de Anul Nou. Era clar că și-au propus să intre în 2018 cu o victorie împotriva cruduților din L.A., a doua cea mai tânără echipă din NBA la startul actualului sezon, cu o medie de vârstă puțin peste 24.

 După un prim sfert în care au marcat 44 p, ofensiva rachetelor a scăzut turația în următoarele două, ajungând la -17  în a 3 perioadă a jocului, moment în care James Harden și-a luat în serios rolul de salvator.

The Beard a egalat la 119 cu 1:16 m rămase iar peste câteva zeci de secunde avea să-și părăsească definitiv echipa după ce a acuzat o entorsă în urma unei pătrunderi ușoare cu un layup ratat.

A fost momentul când Gerald Green a pătruns pe parchet iar Houston erau la -3 după finalizarea din 0 grade a extremei Kyle Kuzma. Introducerea jucătorul cu 8 echipe în 11 sezoane s-a dovedit a fi o alegere providențială din partea lui Mike D'Antoni, Green reușind să ducă meciul în prelungiri după o reușită din afara semicercului cu 17.7 s rămase de joc.

În prelungiri, veteranul Chris Paul a preluat rolul de scorer într-o confruntare din ce în ce mai dezechilibrată, după ce, rând pe rând, au părăsit jocul Tyler Ennis, Julius Randle și Josh Hart de la LA Lakers cu 6 greșeli personale. Având în față o echipă de fringe players, CP3 a devenit dominant cu mingea în control și a marcat nu mai puțin de 15 p. din cele 26 ale echipei în overtime.

Harden a fost cel mai bun marcator al serii terminând partida cu 40 p, 11 pd și 1 entorsă iar CP3 a adus consistență jocului în partea finală, acumulând 28 p, 10 pd și un spate mai solid, în care va trebui să-și ducă echipa în absența bărbosului (dacă va fi cazul!).

A fost un meci tonic, pe care oricând l-aș revedea cu aceeași plăcere prin prisma ofensivei nebune și cred că se poate califica fără probleme la titlul de cel mai frumos meci al sezonului.

Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
150