Houston Rockets revin pe Terra

Florin Manea Meciul zilei , ,

Washington Wizards și-au consolidat statutul de echipă greu de ucis după victoria 121-103 din propria arena împotriva celor de la Houston Rockets. A fost probabil cel mai bun meci al lor din acest sezon în care au reușit să combine perfect o apărarea sufocantă cu un atac exploziv sau mai degrabă speculativ.

La pauza mare, defensiva gazdelor a produs cea mai slabă performanță ofensivă a rachetelor din acest sezon cu doar 48 de puncte marcate, o contraperformanță reușită într-un context definit în mare măsură de o frustarea generală, resimțită de texani cu o seară înainte în Boston, când au scăpat printre degete o victorie importantă în ultimele secunde.

Atacul vrăjitorilor a fost excelent susținut de o apărarea agresivă, care a produs nu mai puțin de 12 intercepții, John Wall fiind aseară lider la acest capitol cu 5 realizări. Primii 3 marcatori ai partidei au fost din tabăra gazdelor, în fruntea cărora, Otto Porter Jr. a realizat 26 p. cu 9-16 din acțiune în 40 de minute jucate.

Wizards, cu 20-16, se află pe 6 în Est, în timp ce Rockets, vizibil erodați fizic și mental de seria celor 3 deplasări foarte grele (cu OKC, Celtics și Wizards), au ajuns la 5 înfrângeri consecutive și au căzut pe 2 în Vest.

Off-topic: Giannis Antetokounmpo a adus victoria celor de la Bucks în deplasarea din Oklahoma în ultimele secunde cu un slam, după ce a călcat tușa chiar sub ochii arbitrului ……..și a celor câtorva zeci bune de camere ale NBA Replay Center, ale căror imagini, din păcate și în mod ciudat, nici de data asta nu au fost folosite de oficiali.

Foto: Andrew D. Bernstein/NBAE/Getty Images

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
150