Houston Rockets capitalizează încredere după victoria cu Cleveland

Florin Manea Meciul zilei ,

Houston Rockets a arătat la un moment dat în acest sezon că ar putea fi o candidată serioasă la titlu. În ultimul timp însă, cei din Houston nu au reușit să se ridice la nivelul primelor două contracandidate din Vest, fiind depășiți în ultimele confruntări cu Golden State Warriors și San Antonio Spurs.

Partida de aseară din Toyota Center a fost un bun prilej pentru a-i considera pe texani back in business, după victoria 117-112 cu campionii de la Cleveland Cavaliers.

A fost o confruntare între cele mai prolifice echipe ale ligii la aruncările de 3 puncte. Cele două nu s-au dezmințit nici aseară, înregistrând împreună 33 de reușite de la mare distanță, diferența fiind minimă în favoarea oaspeților din Cleveland. În condițiile în care Kevin Love și Kyle Korver, doi dintre cei mai buni shoot-eri de la distanță au lipsit, Cavs au fost ceva mai eficienți cu 39.5 % față cele 35.6 procente înregistrate de gazdele din Houston.

A 24-a apărare din ligă a texanilor a fost ineficientă în prima repriză, fiind conduși cu 9 puncte la pauza mare, 67-58. În partea a doua, cei din Houston au acordat credit în continuare switch off-ului din apărare, care le-a adus primele rezultate notabile la sfârșitul sfertului 3, când și-au surclasat adversarii cu 13 puncte, 32-19.

În sferul 4, gazdele au intrat în avantaj de două posesii, 90-86, iar prospețimea superioară le-a adus câștig de cauză la final.

Aruncările de afară, arma principală a celor două, nu aveau nici pe departe să fie factorul cheie al partidei din Houston, așa cum poate ne-am fi așteptat.

Recuperările ofensive le-au dat mari bătăi de cap aseară lui LeBron & Co, care și-au recuperat doar 4 aruncări, în timp ce rachetele au recuperat de 5 ori mai mult în atac, ceea ce le-a oferit 16 posesii suplimentare, un atu deloc de neglijat.

În confruntarea dintre cei doi James, candidați importanți la titlul de MVP în acest sezon, Harden a ieșit în evidență cu 38 de puncte marcate, 10 recuperări și 11 pase decisive. A fost de departe omul meciului, înregistrând al 16-lea triple double al său în acest sezon și al 25-lea al carierei.

În timp ce rivalii lor sunt măcinați de oboseală și accidentări, Houston Rockets capitalizează încredere meci de meci. A 3-a victorie consecutivă a texanilor mai pune o cărămidă la fundația unei foarte probabile serii de playoff cu Oklahoma City Thunder, cu care își vor măsura forțele în ultima întâlnire directă din actualul sezon regulat, în deplasare pe 26 martie.

De partea cealaltă, Cleveland Cavaliers a ajuns la 1-4 în ultimele partide, o serie deloc onorantă într-o perioadă în care, așa cum spuneam într-un articol anterior, oboseala lui James, cel mai folosit jucător din ligă cu 37.7 minute, a început să lase urme în jocul campionilor. Chiar dacă a marcat 30 de puncte aseară, el a comis și 8 greșeli, aproape dublu față de media sa din acest sezon.

Odihna regelui de 32 de ani ar fi o soluție logică, nu însă și pentru Cavs, echipa din NBA cu cea mai mare dependență de un singur jucător, mai ales în această perioadă.

Foto: David J. Phillips/AP

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
150
wpDiscuz