Două istorii și două victorii

Florin Manea Meciul zilei , , ,

După ziua de marți din NBA, 4 evenimente mi-au atras în mod deosebit atenția, grupate câte două: istorii și victorii.

Wizards repetă istoria predecesorilor de la Bullets după 38 de ani

Washington Wizards a câștigat pentru prima dată după 38 de ani Divizia Southeast, în urma victoriei obținute în deplasare, 119-108, cu cei de la Los Angeles Lakers. Ultima dată când fosta echipă a românului Ghiță Mureșan a realizat o astfel de performanță a fost în sezonul 1978-1979, când au jucat și finala NBA, pierdută în fața celor de la Seattle Supersonics. Echipa se numea atunci Bullets iar divizia era Atlantic.

După ce și-au asigurat matematic primul loc al diviziei cu 8 jocuri rămase până la finalul actualului sezon regulat, următorul obiectiv al vrăjitorilor pare că va fi atingerea bornei celor 50 de victorii. Franciza din Washington nu a mai obținut 50 de victorii din timpul recordului 54-28, realizat tot la finalul sezonului `78-`79. Momentan au 46 de victorii, cu 8 partide rămase până la final, din care 6 sunt în deplasare.

O altă istorie scrisă aseară

Steve Kerr, antrenorul celor de la Golden State Warriors, a intrat în istoria sporturilor profesioniste nord-americane ca tehnicianul care a ajuns cel mai rapid la borna a 200 de victorii după 238 de meciuri. Performanța lui Kerr a fost consemnată în urma succesului echipei sale în deplasarea din Toyota Center cu texanii de la Houston Rockets, 113-106.

A fost a 60-a victorie a sezonului pentru liderii Conferinței de Vest, obținută în fața unei contracandidate din ce în ce mai serioase la titlu în acest sezon și a 8-a consecutivă, o serie excelentă pe care cei din Oakland speră să o prelungească și după următoarea partidă cu San Antonio Spurs, echipa de pe 2 în Vest, la 2 și ½ jocuri distanță.

Două confruntări electrice pentru locul 8 în conferințe

Tot aseară s-au consumat două dintre cele mai importante partide în lupta pentru ultimul loc de playoff al celor două conferințe.

Miami Heat, echipa de pe locul 8 în Est cu 36-38, a obținut o victorie uriașă în deplasarea din Detroit împotriva celor de la Pistons. Succesul  la limită a fost consemnat după buzzer beater-ul lui Hassan Whiteside, care cu un tip-pin a corectat ultima aruncare a partidei expediată de coechipierul său, Goran Dragic.

Victoria de aseară îi menține pe cei din Florida pe locul 8, la un joc distanță de locul 9 ocupat de Chicago Bulls și la 2 și ½ față de locul 10 al celor din Detroit.

În Vest, Jusuf Nurkic a făcut meciul carierei sale, în cel mai important meci al sezonului pentru noua sa echipă Portland Trailblazers. Victoria din Moda Center, 122-113, împotriva fostei sale echipe, Denver Nuggets, a avut o valoare dublă pentru gazdele de aseară, în lupta directă pentru ocuparea locului 8.

Pivotul bosniac a marcat 33 de puncte-cea mai bună performanță a carierei, a pasat decisiv de 16 ori și a relizat 3 capace. Excelentele sale performanțele au adus un aport enorm la consolidarea ultimului loc de playoff ocupat de Blazers, care au o victorie în plus față de cei de la Nuggets, avantaj în meciurile directe și un program mai lejer până la finalul sezonului regulat.

Supermanuka

Foto: Maddie Meyer/Getty Images

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
150
wpDiscuz