Cum va arăta NBA după All Star

Florin Manea Analize , ,

Cum actualul sezon va intra peste două zile în linie dreaptă după pauza cauzată de All Star Weekend, iată 5 aspecte importante care vor defini restul sezonului:

Vulnerabilitatea celor din Cleveland

În condițiile în care Kevin Love este indisponibil 6 săptămâni iar LeBron James joacă o tonă de minute (al doilea cel mai folosit jucător din ligă la cei 31 de ani ai săi), Cavs ar putea să arate o ușoară apatie în a doua parte a sezonului.

Între timp, Celtics și Wizards, echipele de pe locurile 2 și 3 în Conferința de Est, sunt într-o evidentă creștere de formă iar Raptors de pe 4 și-au întărit defensiva, (extrem de vulnerabilă în ultimele partide) prin aducerea lui Serge Ibaka de la Orlando Magic.

În circumstanțele mai sus menționate, seria de 6 finale NBA consecutive ale lui James s-ar putea opri la sfârșitul sezonului 2016-2017.

Cursa pentru trofeul MVP

Dacă la un moment dat titlul de MVP din acest sezon părea să fie o cursă  în 2 între James Harden și Russell Westbrook, baza de selecție s-a extins ulterior considerabil. Au intrat tot mai des în discuțiile specialiștilor prestațiile fenomenale ale unor jucători în mare formă precum Isiah Thomas și John Wall alături de cele ale lui Kawhi Leonard, Kevin Durant sau LeBron James.

O cursă atât de strânsă, cu un număr considerabil de candidați, nu am mai avut din 2011, când Derrick Rose a câștigat trofeul în fața lui LeBron și Dwight Howard. La momentul de față, bărbosul și number zero sunt favoriți, însă nu sunt siguri de nimic până la final.

Factorul Clippers

Cei de la Los Angeles Clippers și-au mai revenit cu accidentările care le-au cauzat căderea pe 4 în Conferința de Vest. Pentru Doc Rivers, poziția de play-off este mai puțin importantă în comparație cu disponibilitatea a cât mai mulți jucători la începutul seriilor eliminatorii. Așa a fost și planul său din 2010, când Celtics a căzut tot pe 4 și a ajuns până în finalele NBA cu Lakers, unde au uimit lumea baschetului mondial prin combativitatea lor ieșită din comun.

Jucătorii pe care îi are acum la dispoziție Rivers par a nu avea aceeași legitimitate combativă ca cei din 2010, în condițiile în care câțiva dintre ei vor deveni free agent la vară.

6 pentru 8 în Vest

Cea mai tristă cursă de urmărire pentru ultimul loc de play-off în Vest se duce între 6 echipe. E trist pentru că locul 8 va oferi carne de tun vicecampionilor de la Golden State Warriors.

Cele mai mari șanse la ultima poziție o au Nuggets, Blazers, Mavs sau Pelicans.  Achiziția lui Boogie - DeMarcus Cousins, ar trebui să revigoreze lupta pentru cei de la Pelicans.

Și 5 cifre:

10.7 - media punctelor marcate de Isiah Thomas în sfertul 4;

37.5 – media minutelor jucate de LeBron James (31 de ani) în acest sezon, a doua valoare după cea a lui Kyle Lowry de la Toronto Raptors;

13.4 – media punctelor realizate în plus de Raptors atunci când Lowry este pe parchet calculată la 100 de posesii;

118.2 – media punctelor marcate de Warriors, cea mai bună ofensivă  a ligii, în creștere față de media lor din sezonul trecut, în condițiile în care din vară s-a alăturat echipei și Kevin Durant;

965 – minutele jucate împreună de titularii de la Wahington Wizards care au fost mult mai eficienți comparativ cu rezervele echipei.

Sursa: sbnation.com

Foto: Ezra Show-Getty Images Sport

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
150