Cum a fost mutilat spiritul baschetului în MSG

Florin Manea Analize ,

Organizatorii partidei de aseară din NBA, dintre New York Knicks și Golden State Warriors au avut un mesaj foarte interesant pentru spectatorii din Madison Square Garden: „The first half of today`s game will be presented without music, video, or in-game entertainment so you can experience the game in its purest form. Enjoy the sounds of the game”.

Pe scurt, pe parcursul primei reprize, pe video-cubul sălii nu au rulat reclame, în timeout simpaticele majorete au șomat iar nivelul fonic a fost dominat doar de aplauzele de teatru după fiecare finalizare.

Atmosfera de meditație astfel creată, în care și cel mai intim gând putea fi auzit de vecinul de scaun, a fost, probabil, un bun prilej de analiză pentru Phil Jackson, președintele yankeilor, care parcurg încă un sezon dezastruos, în momentul de față ei fiind pe 12 în Est.

Cu o politică de transferuri cel puțin dubioasă, cu Anthony în continuare în lot (deși ar fi vrut să se descotorosească de capriciosul veteran-fără mult visatul inelul de campion, în recenta perioadă de trade) și cu aproape zero speranțe la un loc de playoff, Knicks o duc bine financiar de pe prima poziție a francizelor la acest capitol, dar își perfecționează falimentul jocului, ciudat instrumentat în acest sezon de Jeff Hornacek.

Dintr-o idee venită mai degrabă din zona artiștilor plastici, aseară eu nu am auzit niciun sound of the game. Am asistat la o mutilare a spiritului adevărat al jocului de baschet, care nu cred că poate fi disociat niciodată de muzică, ritm și make some noise.

Nereușitul proiect de aseară din timpul primei reprize, a produs o atmosferă specifică mai degrabă ceremoniilor funebre, dominată de regularitatea scrâncetelor jucătorilor și ale ghetelor acestora în contactul energic cu parchetul superlucios din Mecca Baschetului Mondial.

Enjoy the sounds of the game”, a semănat mai mult cu un proiect nereușit în urma căruia, câteva mii bune de oameni și-au ascultat liniștea contra cost, și mă refer aici la cei care au plătit cele mai ieftine bilete din înaltul sălii.

Foto: Brad Penner/USA TODAY Sports

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
150
wpDiscuz