Ce concluzii am tras după a doua zi de playoff

Florin Manea Analize , ,

În prima zi a meciurilor de playoff, Cleveland a tremurat serios în propria arenă în fața Indianei Pacers, tinerii de la Bucks au triumfat în Canada iar Jazz, fără Gobert, au făcut break-ul în Staples Center cu un buzzer beater reușit de Joe Johnson.

În cea de-a doua zi a meciurilor din playoff, ceva mai specială, fiind Duminica Paștelui, Wizards și Warriors, cum era de așteptat și-au făcut treaba, Bulls au detonat bomba în Boston iar Rockets au aplicat o corecție la 31 de puncte celor de la OKC, o echipă mai dependentă decât prevede regulamentul de jocul lui Russel Westbrook.

Dincolo de rezultatele partidelor de aseară, se pot trage 3 concluzii fără riscul de a fi amendat de unii dintre voi:

1 - Banca celor de la Warriors, probabil cea mai eficientă, va avea un cuvânt greu de spus în playoff,

2 - Prestația solitară a lui Big 0 este pe cale să devină o certitudine a insuccesului celor de la OKC în seria cu Rockets,

3 - Isaiah Thomas a devenit aseară un model pentru coechipierii săi.

Și voi analiza fiecare concluzie în continuare:

Warriors au devenit și mai greu de înfrânt    

Blazers, fără Jusuf Nurkic accidentat, s-au agățat de Warriors timp de 3 sferturi, înainte ca performanța defensivă exelentă a lui Draymond Green să încline balanța în favoarea celor din Oakland. Cel mai important run al gazdelor a fost realizat la începutul sfertului 4 cu Stephen Curry și Kevin Durant pe bancă.

Golden State au început ultimul sfert cu rezervele JaVale McGee și Ian Clark, cel din urmă fiind al 10-lea din echipă la minute jucate în sezonul regulat. Deși niciunul dintre ei nu a jucat mai mult de 12 minute, fiecare au adus suficientă consistența jocului pentru ca superjucătorii de la Warriors să poată fi odihniți în siguranță.

McGee a terminat partida cu 6 puncte, 5 recuperări și 2 capace în doar 10 minute jucate, în timp ce Clark a reușit 12 puncte, cu 4-5 la aruncări, în 12 minute.

Când jucători de pe bancă precum Clark vin cu asemenea prestații pentru Warriors, va fi mult mai greu pentru adversari să-i înfrângă decât s-ar fi putut aștepta.

Dependența celor de la OKC de jocul lui RW pare una maladivă

Russel Westbrook poate că va primi trofeul MVP pentru modul în care performanțele sale individuale au dominat peisajul sezonului regulat. Făcând totul de unul singur un întreg sezon probabil că și-a lăsat colegii de echipă nepregătiți pentru postsezon.

Cel mai bun argument a venit după prima înfrângere a celor de la OKC cu Rockets la 31 de puncte, cea mai severă dintre toate meciurile jucate în primele două zile de playoff.

Westbrook s-a trezit din coșmarul derulat în Toyota Center cu 22 de puncte, 11 recuperări și 7 pase decisive, cu 6-23 la aruncările din acțiune și 9 turnovers.

Aseară, prestația mai puțin reușită a lui Russ nu a putut fi compensată în niciun fel de jocul celorlalți coechipieri. Prestația solitară a lui Big 0 este pe cale să devină o certitudine a insuccesului în playoff, mai ales într-o serie cu Harden și Rockets, care aseară au știut foarte bine să-i neutralizeze jocul.

Isaiah Thomas a fost mai mult decât omul meciului

Pentru întreaga suflare baschetbalistică de peste ocean și nu numai, a fost emoționantă puterea incredibilă de care a dat dovadă Isaiah Thomas, care a cerut să joace în primul meci al seriei cu Bulls, la mai puțin de 24 de ore de la moartea dramatică a surorii sale Chyna, într-un teribil accident rutier.

Thomas, vizibil dărmat de cumplita tragedie, nu numai că și-a depășit emoțiile, dar a avut și o prestație de adevărat superstar. Fundașul din Boston a înscris 13 puncte în primul sfert iar la final avea să totalizeze 33, cu 10-18 la aruncările din acțiune, fiind cel mai bun marcator al meciului, pierdut însă de Celtics cu 102-106.

Chiar dacă echipa lui a pierdut, pentru faptul că a ales să joace și modul în care a făcut-o, Thomas a devenit aseară un model inspirațional de putere individuală pentru coechipierii săi, pentru următoarele meciuri din deja complicata serie cu cei din Chicago.

Foto: Troy Taormina-USA TODAY Sports   Manuka mierea campionilor

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
150