Ce ar trebui să știi despre meciurile de Crăciun

Florin Manea Analize , ,

  Cele 5 meciuri din NBA programate pentru prima zi a Crăciunului din acest an vor consemna absențele câtorva jucători-cheie precum Stephen Curry, Chris Paul, Isaiah Thomas sau Lonzo Ball și lista poate rămâne deschisă pentru o serie de jucători incerți, cel mai important dintre aceștia fiind  pivotul celor de la Philadelphia 76ers,  Joel Embiid.

 Startul partidelor va fi dat în Madison Square Garden de confruntarea dintre Philadelphia 76ers și New York Knicks, un matchup Embiid-Porzingis, The Process vs. The Unicorn, din ce în ce mai așteptat și interesant, cu singura condiție, firește, ca primul dintre cei doi să poată fi apt medical, datorită unor dureri de spate acuzate foarte des în ultima vreme. Este de așteptat o nouă prestație de top din partea superstarului leton, după ce în partida anterioară împotriva celor din Boston acesta a fost cel mai bun marcator, reușind 29 de puncte. De partea cealaltă, în cazul în care Joel Embiid nu va fi apt de joc, este de așteptat ca Philadelphia 76ers să prelungească seria neagră la 1-11. Partida va începe imediat după ora 12 p.m. ET, ora S.U.A. sau 19, ora României și va fi transmisă în direct de Telekom Sport 1.

  Fanii NBA se vor bucura în continuare de blockbuster-ul dintre Cavs și Warriors, un must watch game transmis în direct de TS 1 la 22.10. Chiar dacă Stephen Curry și Isaiah Thomas vor absenta, ne vom aștepta la un joc intens așa cum ne-au obișniut în ultimii ani cele două rivale, un deja clasic matchup LeBron James vs. Kevin Durant.

  Meciul de mijloc este un fragment al semifinalei încrâncenate din primăvară, dintre Wizards și Celtics. Ne așteptăm ca  rivalitatea deja instaurată între cele două francize să fie exercitată spectaculos în TD Garden de duelul Kyrie Irving-John Wall, din care este de așteptat să aibă câștig de cauză primul. Partida, care se anunță a fi una foarte interesantă va fi transmisă, de asemenea, la TS 1 începând cu 00.40.

   În cazul în care mai găsesc resurse după o zi îndestulătoare, ultimele două confruntări vor putea fi urmărite de fanii NBA din România doar pe internet.

  Chris Paul, Clint Capela şi Luc Richard Mbah a Moute au șanse foarte mici să joace în penultimul meci al serii dintre Houston Rockets și Oklahoma City Thunder. Chiar și așa, confruntarea nu poate fi decât una foarte interesantă prin prisma duelului dintre candidații la ultimul titlu MVP, Russell Westbrook și James Harden, un duel grind - run-and-gun din care s-ar putea să iasă câștigător Carmelo Anthony.

  În ultimul meci al serii, Los Angeles Lakers, chiar și fără Lonzo Ball, par a deține suficiente arme și resurse pentru a face o partidă bună în Staples Center împotriva celor de la Minnesota Timberwolves, o echipă care și când joacă prost câștigă. Este de așteptat un duel în care Lakers vor juca bine iar Wolves vor ieși învingători.

  Sper că v-am stârnit puțin interesul pentru NBA în această minunată zi a Crăciunului, chiar dacă primul paragraf nu pare să-mi fie de prea mare ajutor.

Crăciun Fericit!

Foto: Nathaniel S. Butler

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
150