Bulls vs Raptors tradus prin complexul canadian

Florin Manea Meciul zilei , ,

În prima dintre cele 3 partide jucate de Valentine`s Day în NBA, s-au întâlnit în Windy City echipa locală, Chicago Bulls și Toronto Raptors. La fel ca în ultimele 11 întâlniri directe, Bulls s-a impus și de data aceasta, 105-94, aducând un aport important la cristalizarea complexului canadian din United Center.  Ultima data când reptilele  au răpus taurii s-a întâmplat  acum ceva mai bine de 3 ani, în ultima zi a lui 2013.

Partida a ars practic în prima repriză când gazdele s-au mișcat excelent pe ambele faze ale tranziției și au reușit un procentaj de 51 % la aruncările din acțiune. Diferența de 21 de puncte înregistrată la pauza mare s-a dovedit insurmontabilă pentru DeRozan & Co, care aseară a marcat doar 18 puncte, cu 10 mai puțin decât media lui din acest sezon. Aportul ofensiv al celor două banci a fost net superior celor din Chicago, ale căror rezerve au marcat 54 de puncte față de numai 34 ale oaspeților.

Taurii nu își pot explica de unde vine această hegemonie în meciurile cu Raptors, dar cu siguranță își doresc ca ea să continue, la fel cum își dorește și Doug McDermott, care aseară a făcut o partidă excelentă, reușind 20 de puncte în 32 de minute. Performanța lui nu pare a fi întâmplătoare, având în vedere că în ultimele 4 partide cu canadienii acesta a reușit o medie de 24 de puncte și un excelent 62 % la aruncările din acțiune.

Toronto Raptors, pe lângă nevoia acută de victorie după seria negativă 5-8 din ultima perioadă, a avut cel puțin 3 atuuri de partea lor pentru a obține victoria:

  1. Fred Hoiberg, antrenorul celor din Chicago, nu a beneficiat de aportul experienței veteranului Dwyane Wade, de tirul precis al lui Nikola Mirotic sau de consistența rezervei Paul Zipser, toți trei fiind indisponibili din cauza accidentărilor.
  2. Chicago au revenit în propria arenă după cel mai lung road trip din acest sezon cu 6 partide istovitoare jucate în Vest și un bilanț negativ de 2-4.
  3. Raptors aveau o singură indisponibilitate, cea a extremei de forță Patrick Patterson, accidentat.

Canadienii aveau nevoie uriașă de o victorie în Chicago, în circumstanțele amintite, pentru a recâștiga terenul pierdut în lupta pentru o poziție mai bună în play off cu Celtics și Wizards, două echipe aflate într-o formă excelentă.

Înfrîngerea a venit la nici o zi de la transferul lui Serge Ibaka de la Orlando Magic, venit în Toronto la schimb cu fundașul/extrema Terrence Ross și cedarea first-round pick-ului din 2017. Raptors au justificat achiziția pentru a întări defensiva, cu care ocupă locul 15 în ligă la capace și 16 la capitolul field goal al adversarilor. Fundașul Norman Powell i-a luat locul aseară lui Ross în primul 5.

All-Star-ul din Chicago, Jimmy Butler, a revenit pe parchet după o accidentare la călcâiul drept în victoria obținută de echipa sa în deplasarea din Oklahoma din 1 februarie. Butler a absentat de atunci în 4 dintre ultimele 5 partide, jucând un singur meci, pe 10 februarie, în deplasare cu Phoenix Suns. Aseară a fost omul meciului, realizând un double double cu 19 puncte și 12 pase decisive.

Etapa următoare, ambele echipe vor juca pe teren propriu, Bulls cu Celtics iar Raptors cu Hornets.

  Foto: Chris Swedal-Chicago Tribune.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
150
wpDiscuz