Blake Griffin încotro?

Florin Manea Știri , ,

Chris Paul a fost primul domino care a declanșat prăbușirea celor de la Los Angeles Clippers, iar dacă o echipă va veni cu o ofertă corectă, Blake Griffin va fi următorul plecat.

Săptămâna trecută, extrema de 28 de ani a anunțat oficial că nu va mai continua sezonul următor cu franciza din LA, după ce Griffin a devenit una dintre cele mai vânate piese din free agency. Potrivit mai multor surse din presa de specialitate, Blake Griffin se va întâlni la începutul perioadei de transferuri, mai exact sâmbăta aceasta, pe 1 iulie, cu oficiali de la Phoenix Suns pentru perfectarea unui megacontract pe 4 ani și a cărui valoare s-ar putea ridica în jurul fabuloasei sume de 130 milioane $.

Ar fi o grămadă de bani pentru un jucător atât de predispus la accidentări, un risc enorm pe care cei de la Suns și l-ar asuma, dincolo de paradoxul în sine al transferului, având în vedere că politica formației din Arizona este una de reconstrucție, bazată pe jucători tineri și foarte tineri.

Aducerea lui Griffin în 5-ul de start al celor din Phoenix ar crea un prejudiciu serios de minute jucate unor tineri cu potențial în dezvoltare, precum Marquese Chriss sau Dragan Bender.

Dacă ne gândim că Phoenix Suns a aliniat cea mai tânără formulă de start din istoria NBA într-o partidă împotriva celor de la Brooklyn Nets în sezonul recent încheiat, pentru arizonieni este mai sigură continuarea reconstrucției prin creditarea tinerilor jucători talentați.

Reconstrucția este în general un proces care consumă  mult timp și răbdare iar un contract pe o sumă așa uriașă pentru un superstar de porțelan, este, cu siguranță, ultima opțiune pentru staff-ul din Arizona.

 P.S.: Fragilitatea lui Griffin ar putea fi un motiv esențial pentru care echipele importante din NBA să nu-și facă planuri cu extrema de forță în sezonul următor.

Foto: Andrew D. Bernstein/Getty Images

Leave a Reply

4 Comments on "Blake Griffin încotro?"

Notify of
avatar
150
Sort by:   newest | oldest | most voted
Daniel
Guest
Daniel

Chris Paul unde a plecat?