Bine ai revenit Isaiah!

Florin Manea Știri , ,

În sfârșit! Isaiah Thomas este apt de joc și va debuta pentru Cleveland Cavaliers la noapte în meciul din Quicken Loans Arena cu Portland Trail Blazers.

Thomas nu a mai jucat în NBA din 19 mai 2017 când, în meciul 2 al finalei Conferinței de Est dintre Celtics și Cavs, durerile de coapsă cu care superstarul din Boston juca de 2 luni (din timpul unei partide cu Timberwolves) au recidivat agravant.

A urmat o lungă și grea perioadă de refacere peste care s-a suprapus și vestea că va trebui să părăsească Bostonul.

Micuțul fundaș a venit la începutul acestui sezon în Clevaland la schimb cu Kyrie Irving. A fost o mutare care l-a afectat foarte mult, mai ales că Isaiah se simțea minunat acolo și era cu Celtics la cel mai bun sezon al carierei cu 28.9 p marcate pe meci. În fine! A depășit și aceste momente, care pălesc prin intensitate în fața acelora din jurul dramei sale familiale anterioare transferului și la care voi face câteva referiri în continuare.

Anul trecut m-am integrat, în mod natural, și eu în marea emoție colectivă declanșată în jurul dramei din familia lui Thomas. Pentru întreaga suflare baschetbalistică de peste ocean și nu numai, a fost metafizică puterea de care a dat dovadă Isaiah Thomas, care a cerut să joace în primul meci al seriei de playoff cu Bulls, la mai puțin de 24 de ore de la moartea dramatică a surorii sale Chyna, într-un teribil accident rutier.

Vizibil dărmat de cumplita tragedie, nu numai că și-a depășit emoțiile, dar a avut și o prestație de adevărat superstar. Fundașul din Boston a înscris 13 puncte în primul sfert iar la final avea să totalizeze 33, cu 10-18 la aruncările din acțiune, fiind cel mai bun marcator al meciului, pierdut însă de Celtics cu 102-106.

Chiar dacă echipa lui a pierdut atunci, pentru faptul că a ales să joace și modul în care a făcut-o, Thomas a devenit un model inspirațional de putere individuală pentru coechipierii săi, pentru următoarele meciuri (4-1) și să închidă seria la 4-2.

Un model inspirațional a rămas de atunci și pentru mine! Acest inimos fundaș de buzunar, cu supra-puterile lui de a reveni în viață și pe terenul de baschet, m-a cucerit ireparabil, alături de alte probabil câteva sute de milioane de fani ai baschetului.

Bine ai revenit Isaiah Thomas!

Foto:  Sam Sharpe-USA TODAY Sports

 
 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
150