All Star Game 2017-un spectacol mediocru

Florin Manea All Star ,

La fel ca miile de fani NBA din România, azi noapte m-am trezit și eu la 3 să văd All Star Game-ul de anul acesta... pardon!... să asist, cum mă așteptam, la mutilarea în direct a ceea ce mai rămăsese viu din spiritul confruntărilor dintre cele două conferințe ale ligii.

Alături de spectatorii din Smoothie King Center, am sperat până în ultimul sfert să vedem puțină defensivă, atât cât era nevoie la un scor destul se strâns, 144-139 în favoarea Vestului. Defensivă? Nici poveste! Protagoniștii penibilei ofensive regizate de un marketing superficial și-au jucat până la capăt rolul asemenea luptătorilor de wrestling.

Statistica meciului i-a demascat pe unicii doi asasini ai ofensivei infantile de aseară, Gasol și Antetokounmpo, autorii a singurelor două capace.

Aseară, cele 374 de puncte marcate (cele mai multe din istoria meciurilor All Star) au venit în urma a 286 de aruncări, în medie una la fiecare 10 secunde, majoritatea lor covârșitoare necontestate, în meci înregistrându-se doar 4 vizite la linia de libere. Sunt cifre enorme, dacă ne gândim că în anii 90 media de puncte marcate era 250, a capacelor 12 iar a liberelor 53.

Titlul de MVP a fost vacant pentru oricine și l-ar fi stabilit ca obiectiv și ar fi riscat să o arate. Așa cum și-a dorit, Anthony Davis s-a încoronat rege în New Orleans duminică noapte după ce a obținut titlul de cel mai valoros jucător al meciului.

Starul local, de departe favoritul publicului, a beneficiat din plin (în cele aproape 32 de minute jucate-cele mai multe) de super-altruismul coechipierilor Vestului și generozitatea necondiționată a colegilor de breaslă din echipa Estului. Davis a marcat 52 de puncte, nou record în istoria celor 66 de partide All Star jucate din 1951 încoace. Că l-a depășit pe Chamberlain cred că toți ați aflat deja asta.

Un astfel de meci, cum a fost All Star Game-ul din 2017, cu siguranță îi încântă pe fanii ocazionali ai baschetului. Noi, cei care urmărim cu fidelitate fenomenul NBA, cred că meritam mai mult decât un meci din care presa sportivă americană, ahtiată maladiv după noi și noi recorduri, a scos maxim și anul acesta.

Foto: ftw.usatoday.com

Leave a Reply

2 Comments on "All Star Game 2017-un spectacol mediocru"

Notify of
avatar
150
Sort by:   newest | oldest | most voted
Daniel
Guest
Daniel

Ala de anul trecut a fost și mai mediocru.