Accidentarea lui Durant: mare caz sau doar mult gaz pe foc?

Florin Manea Analize , ,

Poate că unii dintre voi veți spune că le port prea mult de grijă celor de la Warriors, însă perioada pe care aceștia o traversează, sau, mai bine zis, maniera în care o vor face, poate fi un element de greutate în stabilirea ierarhiilor din Vest la finalul sezonului regulat. Deci, atenția acordată analizei jocului prestat de ei în această perioadă mi se pare, în consecință, destul de importantă.

Vidul de echilibru și stabilitate produs după accidentarea superstarului Kevin Durant continuă să producă efecte, mai ales de natură emoțională, ceea ce s-a văzut în jocul extrem de ezitant și ineficient al echipei în general și al cuplului Curry-Thompson, în particular.

Emoția produsă în rândul echipei de șocul accidentării mi se pare mai mult decât evidentă și este bine definită de procentajele execrabile, în special de la mare distanță, din ultimele două înfrângeri ale californienilor. Pe undeva, reculul înregistrat în jocul echipei are consecințe logice, dacă analizăm cifrele din acest sezon ale lui KD, până la nefericitul incident: 25.3 puncte pe meci, 8.2 recuperări, 1.6 capace și 372 aruncări libere, performanțe cu care Durant este liderul echipei în actualul sezon, unul dintre cele mai bune din întreaga sa carieră.

În primul lor meci integral fără Durantula, de joi în deplasarea din Windy City, Warriors au produs cea mai slabă performanță ofensivă din actualul sezon, marcând doar 87 de puncte. Stephen Curry a înscris doar în două rânduri de la distanță din 11 încercări, iar în ultimele 3 partide a înregistrat un procentaj de doar 12 %. Cam aceleași cifre au definit și jocul lui Klay Thompson care a încercat din afara semicercului tot de 11 ori și a reușit doar o singură aruncare.

Următoarea partidă a celor de la Warriors, din Madison Square Garden, a 3-a din seria de 4 a road trip-ului din Est este una foarte importantă de urmărit pentru că finalul ei va găsi răspunsul la două întrebări. Prima dintre ele: Se va adânci criza campionilor din Vest, care ar crea oportunități nesperate pentru echipe disperate după victorii precum New Orleans Pelicans? Și cea de-a doua, ceva mai superficială decât prima: Va reuși New York Knicks să lege două victorii consecutive după mai bine de două luni?

Vom vedea după meciul din seara aceasta, în condițiile în care, tocmai ce am aflat, Curry va juca cu ceva disconfort dentar!

Foto: si.com

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
150
wpDiscuz