5 evenimente reprezentative luni în NBA

Florin Manea Știri , ,

După cele 7 meciuri jucate azi-noapte în ligă, 5 evenimente au fost definitorii pentru ziua de luni, 28 februarie:

1. Stephen Curry a terminat cu 0 reușite de la distanță partida câstigată de Golden State Warriors în deplasare, 119-108, cu Philadelphia 76ers. Acesta a deschis seria dezastruasă a celor 11 aruncări de 3 puncte cu primul din cele două air ball-uri inserate în fatidica contraperformanță. A fost zero-ul din dreptul celor mai multe încercări într-un meci din întreaga carieră a superstarului din Oakland.

2. Isiah Thomas, după înfrângerea suferită de Boston pe teren propriu, 114-98, cu cei de la Atlanta Hawks, a pus capăt seriei incredibile a celor 43 de meciuri consecutive în care point guard-ul de buzunar a marcat minim 20 de puncte. Cel mai bun marcator al Conferinței de Est, cu o medie de 29.6 puncte pe meci, a înregistrat 19 % la field goal (4-21), cel mai prost procentaj al său din actualul sezon. Chiar și în aceste condiții, Thomas a fost la un singur punct de continuarea seriei senzaționale de care aminteam.

3. DeMar DeRozan a marcat un buzzer beater cu 1.9 secunde rămase din meciul câștigat de echipa sa Toronto Raptors în deplasare cu New York Knicks, scor 92-91. Cel mai bun marcator din istoria francizei din Toronto a suplinit excellent absența accidentatului Kyle Lowry și a terminat partida cu cele mai multe puncte marcate, 37. A fost cea de-a 4-a victorie consecutivă a canadienilor după înregimentarea lui Serge Ibaka și a lui P.J. Tucker.

4. Indiana Pacers a câștigat în deplasare cu Houston Rockets, 117-108, după ce au topit diferența de 17 puncte înregistrată la pauza mare. Mai mult, cu aproape 4 minute rămase de joc, cei din Indianapolis au condus la 14 puncte, asigurându-și un final liniștit de partidă.

5. Cleveland Cavaliers a etichetat cea mai scurtă lună din an ca cea mai productivă din întreg sezonul. Victoria de aseară cu Milwaukee Bucks, 102-95, a dus la 81.8 % procentajul victoriilor obținute de Cavs în luna februarie (9-2), mai bun decât cel al lunilor noiembrie (76.7 %) sau decembrie (75 %). Ianuarie a fost pentru cavaleri cea mai neproductivă, o veritabilă honey moon cu o rată a victoriilor de doar 46 % (7-8), cea mai slabă a sezonului.

Foto:  Ken Blaze-USA Today Sports

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
150
wpDiscuz