5 echipe care vor impresiona sau dezamăgi în sezonul următor

Florin Manea Analize , ,

Sezonul regulat este la câteva zile de final. Dacă în Vest tabloul playoff-ului este clar, nu același lucru se poate spune despre cel din Est. Aici ierarhiile 1-8 par a fi din zona nisipurilor mișcătoare. Cea mai mare incertitudine este locul 8, pentru care Miami Heat și Chicago Bulls luptă eroic de la distanță.

Joi, după ultimele 14 meciuri ale sezonului regulat se va risipi și ultima brumă de necunoscut, când vom avea forma finală a clasamentului celor două conferințe.

Va urma playoff-ul, care va aduce, ca aproape în fiecare an, și ceva surprize, pentru că meciurile din această perioadă au la bază o rețetă diferită față de cele din sezonul regulat. Care vor fi ele sau cât de multe vor fi, rămâne de văzut.

Surprizele, atâtea câte vor fi și dacă vor fi, se vor produce probabil doar în primele trei serii, deoarece pentru majoritatea specialiștilor, Cleveland Cavaliers și Golden State Warriors sunt și anul acesta în fruntea favoritelor la câștigarea titlului NBA. Casele de pariuri de peste ocean au acordat deasemenea cea mai mică cotă unei posibile finale între cele două.

Tot la capitolul certitudini, jurnaliștii de la FOX Sports au înscris și evoluțiile câtorva echipe în sezonul următor, despre care se spune că vor schimba peisajul NBA 2017-2018.

Milwaukee Bucks - trend ascendent

Tânăra echipă din Wisconsin s-a transformat deja într-un adversar greu de ucis, cu atât mai mult în playoff, unde, prin prisma ultimelor 2 meciuri rămase, cel mai probabil o va întâlni pe Toronto Raptors.

Actualul statut al celor din Milwaukee l-au obținut în condițiile în care extrema Jabari Parker, cu o medie de 20 de puncte pe meci, este indisponibil de la începutul lunii februarie pentru restul sezonului, Khris Middleton cel mai bun marcator al lor din sezonul trecut a lipsit și el o bună parte din actualul sezon iar potențialul talentatei extreme-pivot Thon Maker de 20 de ani este încă în dezvoltare, fiind la primul său sezon în NBA.

Cu întregul lot valid și cu o ușoară creștere a nivelului team chemistry, Milwaukee Bucks ar putea deveni o forță în Est sezonul următor.

Los Angeles Lakers - trend ascendent

Metta World Peace, fost membru de bază al grupării din L.A. a definit recent în presă termenii unei similitudini între viitorul joc al celor de la Lakers și cel actual al vicecampioanei Golden State Warriors. În opinia fostului campion NBA, cunoscut anterior ca Ron Artest, Brandon Ingram va prelua din ce în ce mai mult inițiativa în momentele dificile la fel cum procedează Stephen Curry la Warrios iar fundașul D`Angelo Russell și extrema de forță Julius Randle, cu o înbunătățire a jocului lor, vor semăna tot mai mult cu Klay Thompson și Draymond Green.

Nu știu dacă Lakers va urca atât de mult precum Metta a prevăzut, dar deja au început să graviteze suficiente aspecte pozitive în jurul francizei. Creditul acordat fără rezerve talentatului antrenor principal Luke Walton coroborat cu aducerea lui Magic Johnson pe funcția de President of Basketball Operations, pot aduce stabilitatea de care au nevoie pentru a se așeza liniștiți în tabloul de playoff al sezonului următor.

Oklahoma City Thunder - trend descendent

După ce Blake Griffin va reveni în orașul său natal ca free agent la sfârșitul acestui sezon, Oklahoma City va crește cu siguranță în talent, însă echipa lui Russel Westbrook va face un pas înapoi sezonul următor prin încercarea de integrare a extremei de forță într-o echipă construită pentru a maximiza talentul și performanțele lui Number Zero.

Aducerea unui superstar lângă Westbrook probabil că nu va fi cea mai inspirată mișcare a celor din Oklahoma. Thunder are nevoie mai degrabă de o pereche de aripi care să poată crește procentajul echipei la încercările de afară și totodată să îmbunătățească puțin și cifrele din jocul defensiv.

Și nu în ultimul rând, este foarte puțin probabil ca Westbrook să repete forma excepțională arătată în acest sezon în care a obținut senzaționalele medii de triple double.

 Philadelphia 76ers - trend ascendent

Sezonul următor, 76ers este foarte probabil să devină o echipă de playoff și nu trebuie să vă dați ochii pe spate. Până la accidentarea lui Joel Embiid, Philadelphia a fost în cărțile pentru playoff, în condițiile în care Ben Simmons, talentatul australian ales de pe prima poziție a draftului, nu a jucat niciun minut în acest sezon iar cei de la Sixers l-au cedat practic pe nimic pe Nerlens Noel la Dallas Mavericks.

Sunt convins că dacă sezonul următor va avea întregul lot la dispoziție, Brett Brown va avea rezultate notabile, chiar și peste noapte, având în vedere talentul jucătorilor săi deja demonstrat (croatul Dario Saric-candidat serios în acest sezon la trofeul Rookie of the Year) sau în curs de afirmare, și mă refer aici la potențialul încă neexploatat al lui Ben Simmons.

Cleveland Cavaliers - trend descendent

Cum va fi posibil ca cei din Cleveland să dezamăgească sezonul viitor? Foarte simplu. LeBron James va începe sezonul 2017-2018 cel mai probabil după a șaptea finală consecutivă.

Dacă nu cumva este un cyborg, James va avea nevoie de mult mai mult timp de refacere, având în vedere că nu mai este demult la prima tinerețe. În actualul sezon, când Regele a fost odihnit Cleveland nu a arătat bine deloc.

Cazul lui James pare că nu va fi singura preocupare a celor din Cleveland. Richard Jefferson s-ar putea retrage în vară. Channing Frye va face 34 de ani în mai. Kyle Korver are deja 35, Deron Williams 32 iar J.R. Smith, a cărui formă baschetbalisctică nu este deloc de invidiat, are și el 31.

Cavs sunt pe punctul de a avea mare nevoie în sezonul următor de câțiva jucătorii de tip role în jurul lui LeBron James, însă lucrurile nu par atât de simple datorită limitărilor financiare cauzate de bugetul folosit la maxim de franciza din Cleveland, o campioană istorică a pierderilor financiare în sezonul trecut.

Foto: Ken Blaze-USA TODAY Sports

Sursa: foxsports.com

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
150