10 jucători din NBA care vor defini viitorul ligii

Florin Manea Analize ,

Poate mai mult ca în anii anteriori, în actualul sezon al ligii profesioniste nord-americane sunt atâția jucători tineri ale căror prestații senzaționale au avut un impact esențial în jocul propriilor echipe. Numai dacă ne gândim doar la 3 dintre aceștia, Giannis Antetokounmpo, Karl-Anthony Towns sau Rudy Gobert, jucători toți sub 25 de ani, ne putem imagina un viitor mult mai bun pentru Milwaukee Bucks, Minnesota Timberwolves sau Utah Jazz.

Același exercițiu de imaginație l-a făcut și Andrew Lynch, senior writer la FOX Sports. Jurnalistul de la renumitul canal de sport din SUA a realizat un top al primilor 25 de jucători din NBA, cu vârsta sub 25 de ani, bazat pe forța de impact al jocului acestora asupra actualelor sau viitoarelor lor echipe.

Mi-am propus să mă opresc doar la primii 10 jucători despre care cei de la Fox Sports cred că vor marca viitorul baschetului profesionist nord-american.

  1. Jaylen Brown - Boston Celtics

Despre el se consideră că are un joc corect, de care orice echipă are nevoie atunci când își propune să câștige un titlul de campioană.

  1. Andrew Wiggins - Minnesota Timberwolves

Probabil că nu va deveni cea mai bună aripă din lume așa cum se credea despre el încă din perioada colegiului, însă abilitățile lui defensive sunt o certitudine în deplină armonie cu apetitul său ofensiv, care a cunoscut o creștere constantă în ultima perioadă.

  1. Myles Turner - Indiana Pacers

Calitățile lui de foarte bun apărător al inelului, detenta impresionantă și precizia de la distanță îl recomandă ca unul dintre cei mai buni pivoți din ligă la aceste capitole. Potențialul său de dezvoltare ca un centru de elită poate fi singurul motiv care-l va ține în Indianapolis pe Paul George.

  1. Nikola Jokic - Denver Nuggets

Jokic are încă foarte mult timp pentru a deveni unul dintre cei mai buni aparători din ligă însă deja putem vorbi de cel mai bun pasator cu talie mare de la Arvydas Sabonis încoace. La cei numai 22 de ani ai lui Nikola, Nuggets are în sfârșit un star cu un potential enorm.

  1. Anthony Davis - New Orleans Pelicans

Despre Brow ce se mai poate spune? El este deja unul dintre cei mai buni jucători din ligă la abia împliniții 24 de ani de luna aceasta.

  1. Giannis Antetokounmpo - Milwaukee Bucks

Aruncările de 3 puncte par a fi în momentul de față călcâiul lui Ahile din jocul excelent al superstarului grec de 22 de ani. Când procentajele de la distanță vor ajunge aproape de celelalte cifre din jocului său, The Greek Freak va deveni cu adevărat devastator.

  1. Kristaps Porzingis - New York Knicks

Poate că tânărul pivot leton nu este apreciat la potențialul său enorm din simplu motiv că joacă la New York Knicks, o echipă groaznică. Singurul lucru care-i stă în calea dezvoltării sportive în momentul de față este propria echipă.

  1. Kyrie Irving - Cleveland Cavaliers

Peste 6 zile, pe 25 martie, Irving va împlini 25 de ani, deci face obiectul clasamentului la limită. Chiar și așa nu există dubii că jocul campionilor din Cleveland a depins și va depinde covârșitor de forma excelentului fundaș.

  1. Rudy Gobert - Utah Jazz

Gobert este văzut de jurnaliștii de la FOX Sports ca prototipul pivotului modern, un finalizator de pick-and-roll excelent și unul dintre cei mai buni apărători sub panou din întreaga ligă.

  1. Karl-Anthony Towns - Minnesota Timberwolves

Un pachet devastator de viteză, putere și îndemânare, Towns a ajuns în topul jucătorilor tineri de calibru din NBA, la doar al doilea său sezon profesionist. Cu el în Minneapolis, viitorul Minnesotei Timberwolves arată foarte promițător.

Ar fi fost interesantă o inserare în topul FOX Sports și a celor mai buni jucători din draftul de anul acesta: Markelle Fultz, Lonzo Ball sau Harry Giles. Neavându-se însă date despre jocul lor la nivel profesionist, ar fi fost imposibil. Să vedem dacă îi vom regăsi în clasamentele de specialitate de anul viitor.

Sursa: foxsports.com

Foto: Mike Stobe/Getty Images, David Richard/USA TODAY Sports, Bryan Spurlock/USA TODAY Sports, Derick E. Hingle/USA TODAY Sports, NBAE/Getty Image

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
150
wpDiscuz